Keresendõ szöveg Kötet Címke

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
41 42 43 +
[+] címke hozzáadása
2 találat 1 oldalon
1
59
JÉZUS KARDOT JÖTT HOZNI, ÉS NEM BÉKÉT?
Uram! Te nem békét jöttél hozni, hanem kardot. Hogyan kell ezt érteni?
4
313
Mi okoz örömet Jézusnak?
Uram! 1. Mit kell másképpen csinálnom, hogy örömet szerezzek Neked? 2. Álmodtam két szót. Kérlek magyarázd meg! 3. Adj tanácsot a gyermeknevelésre! Második gyermekünk vállalásáról mi a véleményed?

JÉZUS KARDOT JÖTT HOZNI, ÉS NEM BÉKÉT?

Uram! Te nem békét jöttél hozni, hanem kardot. Hogyan kell ezt érteni?

Barátom! Ti e szó alatt, béke, gyakran egészen mást értetek, mint Én. Az a béke, mely után ti vágytok, az valóban Nálam van. De köreitekben ez a béke nem közismert.

Az Én békémet harc által lehet megszerezni, és harc által lehet megőrizni. De ebbe a harcba nem hal bele senki és semmi, csupán azok az egoista vágyak, melyek vagy mások legyőzését, vagy önnön lustaságuk kényelmét igyekeznek érvényre juttatni.

Itt tehát olyan vágyak elleni harcról van szó, melyek nem Hozzám vezérlik e vágyak birtokosát, hanem önző vágyaik megideologizálására késztetik.

Már említettem neked egy alkalommal, hogy az Én békém birtoklása olyan győztes oldal, ahol sohasem pihennek a fegyverek, ahol mindig, minden fegyver üzemel. Ezt annak idején e szavakkal fejeztem ki: Éberek legyetek, vigyázzatok!

Tehát e szavak azok a fegyverek, melyek nem lehetnek rozsdásodásra kárhoztatva azoknak az életében, akik az Én békémet akarják megszerezni és biztosítani önmaguk számára.

Szó sincs itt külső harcról! Arról van szó, hogy a bennetek lévő önzés vágya, AZ ÉLŐLÉNY. Te magad vagy az.

Hasonlattal világítom meg azt az erőfeszítést, mely állapotszerű kell, hogy legyen, ha a győztes oldalán akarsz állni.

Ha egy gumilabdát víz alá akarsz nyomni, akkor erőt kell kifejtened. Ha pedig ott akarod tartani, akkor állandósítanod kell ezt az erőkifejtést. Önző vágyaid, az a gumilabda.

Uram! Én úgy tudom, hogy az elfojtott vágyak részben beteggé teszik az embert, részben pedig álarcot öltve, más formában újra felszínre törnek.

Jól tudod. Ha kicsit vártál volna, akkor folytattam volna az Általam elkezdett hasonlatot. Így most folytatom.

A víz alá nyomott labda mentőövvé formálódik akkor, ha birtokosa nem csupán a labdával hagyja magát elfoglalni, hanem a labda felfelé törő energiáját felhasználva, szilárd partok felé veszi az irányt.

Aki csak azzal bíbelődik, hogy a labda ellenállását legyőzze, az előbb-utóbb ebbe belefárad, belebetegszik, belepusztul. Aki viszont a felfelé törő önző vágyaknak energiáit süllyedő embertársai megmentésére irányítja, az éppen azáltal győztes, hogy állandóan harcol az önzés megideologizálása ellen, harcol az önzetlen jó cél megmotiválása által.

Nincs gyenge, és nincs erős akarat. Az akarat az egy olyan kivitelező képesség, melyhez az erőt a vágyaktól kapja. A vágyak irányát és erejét pedig motivációk döntik el.

Tehát visszatérve az előbbi hasonlathoz. Nem szabad haragudnod arra a nyavalyás labdára, mely természetének megfelelően nem óhajt víz alatt maradni, holott te nem engedheted meg, hogy ő nyomjon téged a víz alá, hanem örülnöd kell az általa felkínált energiának, mely csak arra vár, hogy te döntéseiddel megszabd a kibontakoztatásának irányát, s így fölszabadítsd erejét.

E küzdelemben nem vagy egyedül. Az egész szellemi világ drukkol érted, és melletted áll, természetesen azok, akiknek szándékuk megegyezik az Enyémmel.

Drukkolunk neked és segítünk olyan mértékben, amilyen mértéket megkíván tőlünk a szeretet. Az a SZERETET, aki vagy, amely előtt a te szabadságod SZENT!

Címkék: