Jézus - Hang - evangéliumok - Szűz Mária - MedjugorjeÉGI BÉKE A FÖLDÖN


Főoldal
Abszolút Első
Advent
Boldogság
Párbeszédima
Szerelem
Utolsó idők

Intelligens tervezés

Pilatus levele Jézusról
Mahátma Gandhi élete

Beszélgetések JézussalBeszélgetések Jézussal
evangéliumi magyarázatok


"Az az ember boldog,
akinek a szíve
egy ütemre dobog Jézuséval"

                (A Hang: 1/46)

Út a Boldogsághoz

Evangéliumi igehelyek belső összefüggéseinek értelmezése lelki szemmel

Mt 18;10-18 - A botrányokozásról és a közösségi fegyelemről

10. A kicsinyeket, a tanítványokat nem lehet semmibe venni, mert Maga a Mennyei Atya állított melléjük őrangyalt. Nem akárki vigyáz rájuk. Az őrangyal a Szeretet (az Atya) szolgálatában áll. A Szeretet nevében vigyáznak a kicsikre. Ezért nem akarja a Mennyei Atya, hogy egyet is elfordítsanak Tőle a kicsik közül. Ha mégis megteszik, bűnt követnek el. Vétkeznek a Szeretet, az Isten, ellen. Az őrangyal az Istentől kapja a feladatát, tehát Isten színe előtt áll.

11. Mi is veszett el, amiért el kellett jönnie az Istennek? Leginkább az irgalom és a szeretet. Ez veszett el az ember lelkéből. Ezért tud botrányokozóvá válni, szeretetlenül viselkedni, vagyis még az Istenben hívőt is elfordítani az ő Istenétől.

15-18. Ha ez egy tanítványi közösségen belül történik meg, vagyis testvér vétkezik, akkor meg kell őt győzni négyszemközt, hogy helytelenül cselekedett. Ha nem hallgat a jó szóra, akkor több szem közt. Ha így sem hallgat senkire, akkor a közösség elé kell vinni az ügyét. Ha a közösségre sem hallgat, ki kell zárni a közösségből.

Ha egyezségre jutottak vele, ez kötve lesz az Égben is. Ha nem jutottak vele egyezségre, az oldva lesz az Égben is, mert látja az Isten az emberi szíveket, és tudomásul veszi a döntést, bármi legyen az. Már nem testvér többé, csak ha újból megtér. Ha bűnbánatot tart.

Lejegyezte: Lóky Valéria

Budapest, 2013. április 20.


Szerkesztő: Nagy Péter
06-30-202 5553
info@web-hang.hu
http://web-hang.hu