Jézus - Hang - evangéliumok - Szűz Mária - MedjugorjeÉGI BÉKE A FÖLDÖN


Főoldal
Abszolút Első
Advent
Boldogság
Párbeszédima
Szerelem
Utolsó idők

Intelligens tervezés

Pilatus levele Jézusról
Mahátma Gandhi élete

Beszélgetések JézussalBeszélgetések Jézussal
- gondolatok Isten és ember kapcsalatáról -


"Az az ember boldog,
akinek a szíve
egy ütemre dobog Jézuséval"

                (A Hang: 1/46)

Út a Boldogsághoz

Ahol a kísértő hatni tud

A fantáziálásról

Édes Jézusom!

Mostanában sokszor azon kapom magam - sajnos még ima közben is -, hogy fantáziálok, és nem emlékszem rá, hogy a Veled való párbeszédima közben mikor váltottam át a fantáziálásra. Csak azt érzékelem, hogy benne vagyok, de elég komolyan, elveszítve a kapcsolatot Veled.
Uram! Azt tanultuk, hogy a kísértő a a fantáziálásra nagyon jól tud hatni. Mostanában kezdett ez engem nyugtalanítani, és gondolkodóba estem, hogy hogy is van ez.
Édes Istenem! A fantáziáláskor nem gondolkodom?

Drága Gyermekem!
A gondolkodásodat, az értelmedet a Teremtőtől kaptad.
Istentől, a SZERETET-től, Aki Maga a kezdet nélküli Értelmes Gondolat, kezdet nélküli Értelem.
Ha Isten él a szívedben, és ha Őérte élsz, Ő fog téged meghatározni. A gondolkodásmódod Istenre lesz kalibrálva. Isteni gondolkodású leszel. A látásodat is Isten szerint alakítod. Tehát a gondolataid értelmesek lesznek, jóra törekvők. Csak értelmes dolgok születhetnek így, akár szóban, akár tettben. Ha Istent képviseled teljes szívedből, teljes erődből, teljes lelkedből, akkor a Valóságot képviseled, azt a Valóságot, Aki benned él. Nem is tudsz másképp tenni, mert ezzel van tele szíved-lelked.

Isten Valósága maga az Igazság: Jézus Krisztus.
Mindenkiben annyira tükröződik a Valóság, amennyire beengedte az életébe Jézust, az Igazságot.
Tehát Istennek csak értelmes dolgokhoz van köze. Nem véletlen az, amikor számotokra már szinte az unalomig ismétlem, hogy ragaszkodjatok - ahogy csak tudtok - az Istenhez, semmi rést nem hagyva a hitben való gyengülésnek, az "elalvásnak". Nem hiába mondom, hogy éberek legyetek. Csak egy kis elgyengülés, és a kísértő itt már be tud lépni. Csak egy pillanat, amikor nem Rám figyelsz, mint Péter a vízen járva akkor kezdett elmerülni, amikor nem Rám, hanem a szélre figyelt.

Az éberség lanyhulása az egyik terület, ahol a kísértő hatni tud.
Amikor valaki a Valóságról elfordítja a tekintetét, mondván: 'megpihen egy kicsit, mert az állandó éberség olyan fárasztó'!
Erre mondom Én, Jézus: "de aki mindvégig kitart ..."
Az Istenre való éber figyelés lanyhulása szinte lehúzza az embert a föld felé az anyagba, a valótlanságba, a mulandóságba, a hazugságba. Ez az ördög területe, az értelmetlen dolgok területe.
Ide tartozik a fantáziálás is, ami egy soha meg nem valósuló értelmetlen gondolat. Csak az értékes perceket veszi el attól az időtől, amit Velem tölthetnétek. A fantáziálás - mint valami drog - tönkre teszi az ember lelkét. Tévútra vezet, és eltérít a jótól. Szinte bele tudnád ringatni magad a halálba, a lelki halálba, ha közben nem lenne valaki, aki téged jól oldalba lök ilyenkor. Ő a te lelkiismereted. Ilyenkor kell dicsőíteni az Istent, és Utána kiáltani segítségért.

Az emberek nagyon el tudják kenni, hogy semmi jelentősége egy kis fantáziálásnak, olyan jól elvannak ez alatt az idő alatt.
Még egyszer mondom, nagyon ártalmas és veszélyes, mint minden idő, amit az ősellenségnek adsz át, hogy ő határozza meg az életedet.
Menekülj a fantáziálásból! Rángasd ki magad belőle! Biztosítsd be magad a jó angyalokkal és az őrangyaloddal!
Kérd Tőlem a "meghitt imádkozás lelkületét", amit mindenkinek ajánlok ebben és más esetekben is, amikor a gondolatok nem tarthatók kontroll alatt, kicsúsznak az irányítás alól.

A másik terület, amikor a kísértő hatni tud - inkább úgy mondom, hogy már szinte uralkodik a gondolatok felett -, amikor tudatosan befogadja az ember. Ez már maga a borzalom. Tudatosan választani az Igazság helyett a hazugságot, a Valóság helyett a valótlanságot, a kétértelműséget, az értelmetlenséget, a lezüllesztést, az erkölcsi halált. Az ördög valósága maga a hazugság. Érdekből eltorzítja a Valóságot.
Ha tehát átadod az értelmed felett a hatalmat az ördögnek, a gondolkodásodból adódóan a szavaid, a tetteid már nem lesznek igazak, Istennek tetszőek.

Nagyon gondoljátok meg, kinek adtok szállást a szívetekben! Nem mindegy, ki határozza meg a gondolkodásmódotokat, szavaitokat, tetteiteket.
Nem mindegy, hogy hová igyekszik az ember:

  • értelmesen - bár nehezen élve - az ÉLET-be, vagy
  • értelmetlenül - könnyen élve - a halálba.

Legyetek nagyon okosak, óvatosak és éberek! Az ÚT-on járáshoz nagy körültekintésre van szükség.

Megáldalak benneteket a FIGYELEM és a FEGYELEM LELKÉVEL! Amen.

Lejegyezte: Lóky Valéria

Budapest, 2011. 01. 03.


Szerkesztő: Nagy Péter
06-30-202 5553
info@web-hang.hu
http://web-hang.hu