Felhasználó Rendezés Privát megjelölés
szerint
4780 megjelölés 239 oldalon:
<
1
2
3
4
5
6
7
8
>
>I
1
41
AKI NEM TUD EGYÉRTELMŰ LENNI ÉLETTÁRSÁVAL KAPCSOLATBAN.
Uram! Tisztelettel kérem véleményedet egy olyan emberről, aki nekem sokat segített már, s aki hites feleségétől elválva egy olyan élettársat választott magának, aki mellett rengeteget szenved, de akitől elválni nem tud.
1
42
ZAVARÓ HÍREK A VILÁGVÉGÉRŐL
Uram! Egyik testvéremet lelkileg megzavarja az a sok beszéd, melyet mostanában a közeli világvéggel kapcsolatban lehet hallani. Te most mit mondasz erről?
1
43
PÁRBESZÉD-ELMÉLKEDÉS PÉTER-PÁL ÜNNEPÉN.
Jézusom! Ma van Péter és Pál ünnepe. Ők kétezer évvel ezelőtt éltek itt a földön, de mivel Veled sikerült találkozniuk, életük nem maradt sablonember élet. – Ha Veled találkozunk, akkor az feltétlenül kell, hogy olyasmit jelentsen életünkben, ami szebbé és jobbá teszi a világot.
1
44
ISTEN NEM SZEMÉLYVÁLOGATÓ
Jézusom! Hálásan köszönöm, hogy Te nem vagy személyválogató, és senki sem mondhatja azt, hogy miattad, a Te mulasztásod miatt lett elmaradott.
1
45
LAKÁSGONDRA VÁLASZ
Uram! Egyik testvéremnek komoly lakásgondjai vannak, ezzel fordul most Hozzád!
1
46
TALÁLT TÁRGYAK OSZTÁLYA JÉZUS?
Jézusom! Úgy jövök Hozzád, mint a Talált Tárgyak Osztályára. Egyik testvérem elvesztette az óráját, s kért, hogy forduljak Hozzád.
1
47
MIBEN VÁLTOZZON MEG TESTVÉREM? NE ÁLTALÁNOSÍTSUNK!
Uram! Egyik testvérem azt kérdezte tőlem, hogy miben kell megváltoznia. Akkor nagyon tömör választ adtam, mert azt mondtam, hogy mindenben. Te azóta is sürgetsz, hogy írjam meg tisztességesen válaszodat. Szólj hát!
1
48
AKI NEM DÖNTHET KÖZÖSSÉGE NÉLKÜL
Uram! Egyik testvérem, aki nem tud meglenni Nélküled, komolyan gyötrődik amiatt, hogy mi lesz vele. Nyugtalanítja az, hogy ott, ahol él, reménytelen atekintetben, hogy családanya legyen. Ahol pedig erre reménye lenne, ott nem érzi magát otthon. Mitévő legyen? Hol és hogyan éljen tovább? Uram! Személyre szóló megvilágosítást vár Tőled! Uram! Adj választ testvéremnek tépelődésére.
1
49
A KARMA NEM VÁLTOZTATHATÓ MEG.
Uram! Egyik testvérem, aki sokat fáradozik a Te ügyedben is, most benső nyugtalanságát hozza Eléd. Kérlek, szólj hozzá közvetlenül!
1
50
AKINEK NAGYON FONTOS AZ ISKOLAI OSZTÁLYZAT
Egy tizenéves kérdez. Az iskolai osztályzata izgatja egy álommal kapcsolatban.
1
51
PÁRBESZÉD HÁZASSÁGRENDEZÉSRŐL
Uram! Egyik testvérem házasságrendezéssel kapcsolatban tesz fel Neked kérdést.
1
52
A LÁTÁST POZITÍV MÓDON KELL HASZNÁLNI.
Kaptam egy levelet, melynek olvasása közben már meg is szólalt bennem a HANG: ”E levélre nem te, hanem Én fogok válaszolni.” – Íme:
1
53
ISTEN NEM ISMER VÁLÁST, DE MINDIG RENDELKEZÉSRE ÁLL.
Uram! Előző testvérem egy újabb kérést intéz Hozzád.
1
54
A KISEBBSÉGI ÉRZÉSRŐL
Uram! Egy tizenéves testvérem, kisebbségi érzését hozza Eléd.
1
55
EGY ÉDESANYÁNAK: MEGHALT GYERMEKÉRŐL
Jézusom! Egy édesanya hozza Hozzád fájdalmát gyermeke korai halála miatt.
1
56
A TEVÉKENYSÉGI KÖRE MINDENKINEK KORLÁTOZOTT.
Uram! Egyik testvérem olyan kérdéssel jön Hozzád, mely több embernek is súlyos probléma. Kérdése, hogy hol vannak tevékenyégi körének határai?
1
57
SZÜLŐ-GYERMEK KAPCSOLAT; ALLERGIÁRÓL
Uram! Egyik testvérem kettő problémát hoz Eléd. Az egyik az allergiája, a másik pedig az, hogy szeretné tudni, milyen az az optimális viselkedés, melyet Te is elvársz tőle édesanyjával kapcsolatban.
1
58
A SZERZETESI FOGADALMAKRÓL
Uram! Itt vagyok Csornán az állomáson. 1993 július 7-ét írunk. Lelkigyakorlatot kell tartanom egy érett kisközösségnek. Arra kérlek, mondj valamit a szerzetesi életről!
1
59
JÉZUS KARDOT JÖTT HOZNI, ÉS NEM BÉKÉT?
Uram! Te nem békét jöttél hozni, hanem kardot. Hogyan kell ezt érteni?
1
60
DABAS-SÁRI ISKOLAÜGY
Uram! Az egész ország tele van a Dabas-Sári iskolaüggyel. Mi erről a véleményed?