Vissza az előző oldalra Főoldal

 

A többdimenziós ember

 

 

1999 májusában az ember multidimenzionális létéről tartott előadást hazánkban Anna Maria Egli, az amerikai Jövőtudományok Intézete berni csoportjának vezetője, spirituális gyógyító.

 

Egli asszony a budapesti előadását azzal kezdte, hogy mi emberek elsősorban szellemi lények vagyunk, de a testünkkel is feladatunk van, mivel az anyagi világba születtünk le. A Földön ez a test az igazi otthonunk, amiből csak egy van. ( Ugyanakkor a lakásunkat eladhatjuk, és újat vehetünk. ) Ez a legfontosabb eszköz tehát a fizikai világban arra, hogy felfedezzük és megértsük az isteni eredetünket, azt, hogy mindannyian Krisztus megnyilvánulásai vagyunk.

Be kell látnunk, hogy a test megbetegedése csupán okozat, aminek a kiváltó oka mélyebben van. A test gyógyítása önmagában olyan, mintha egy autó műszerfalán kiiktatnánk azt a világítást, ami meghibásodást jelez. A komplex gyakorlatok viszont a tüneti kezeléseken túlmutatnak, mivel céljuk az okok megszüntetése.

Anna Maria Egli módszerének egyik fő sajátossága az, hogy a gyógyítást önmagunknak kell elvégezni, mivel ebben nem támaszkodunk másra. A betegségeknél szerinte a saját felelősségünk felismerése döntő fontosságú. Komplex módszeréhez szükséges még a valódi értékek ismerete, és a bensőnk ehhez alakításának az igénye, ami a Földön egyébként is mindenkinek a feladata.

A gyógyítás alapját képezik azok a speciális gyakorlatok, amelyek segítségével először a sejtek szintjén, majd utána a legfőbb szerveinken külön is átáramoltatjuk a Fényt, illetve az Oxigént, hogy megtisztuljunk. (Az oxigén kódja a magyar nyelvben: OK S IGEN, azaz igent mondani a Teremtőre.) Így a helytelen gondolatok és negatív érzelmek káros energiái eltávoznak, valamint a test szennyeződései is oldódni kezdenek ( Egy gyakorlattal természetesen nem szabadulhatunk meg attól a salakanyagtól, ami egy életen át a szervezetünkben lerakódott. )

Üljünk le ehhez csendes helyen egy székre, helyezzük a lábunkat egymás mellé párhuzamosan úgy, hogy a talpunk szilárdan érintse a talajt ( Keresztbe tett lábaknál nem áramlik megfelelően az energia ). A zavaró tárgyakat ( szemüveg, óra, stb. ) tegyük le. A szemeinket csukjuk be, és lazuljunk el. Lélegezzünk mélyeket, és közben képzeljük el, ahogy fehér-arany Fény áramlik a fejünkbe, majd lemegy a torkunkba, és a vállainkba, innen pedig a karjainkon át az ujjaink hegyéig. A belégzést többször ismételjük meg, kilégzéskor pedig lassan engedjük ki a levegőt. A gyakorlat során bizsergést érezhetünk, mivel nem szoktuk meg, hogy ilyen mennyiségben Fényhez jussunk. Utána alaposan "öblítsük át" a mellkasunkat, beleértve a szívünket és a tüdőnket is. Majd a hátunk és a hasunk következzen, az emésztő, kiválasztó és nemi szerveinkkel együtt. Utána a Fényt irányítsuk a lábunkon át a talpunkba, egészen az ujjaink hegyéig, majd lefelé a talajba, arra gondolva, hogy hidak vagyunk az Ég és a Föld között. Végül magunkat belülről is megtapasztalva, térjünk vissza a külvilágba. A gyakorlatra biztosítsunk kellő időt. Mindig ügyeljünk az ütemes és mély légzésre.

Ezután külön is tisztítsuk meg a legfontosabb belső szerveket. Ezt a tüdőnkkel kezdjük el, amit a fehér színű Fény gyógyít és éltet. Kezeinket tegyük keresztbe a mellkasunkon, ezáltal energetikailag összeköttetést létesítünk a tüdőnkkel. Csukjuk be a szemünket, majd úgy vegyünk mély lélegzetet, hogy közben elképzeljük, amint a tüdőnkben a Fény szétterjed. Ezt úgynevezett belső látással is érzékelhetjük, amit előbb-utóbb megtapasztalhat mindenki. A levegőt "s" hangot adva, erőltetés nélkül engedjük ki. A gyakorlatot néhányszor ismételjük meg, majd lassan térjünk vissza a külvilágba. Mellékhatásaként orrot fújhatunk, köhöghetünk, stb. .

A légzőszervünket a félelem és a rossz hangulat megbetegítheti, mivel a fehér Fény hiányát okozzák. Ha ez gyakran fordul elő, a feladatainkat elhanyagolhatjuk, depresszióssá válhatunk, öngyilkosságra is gondolhatunk. Így azonban újabb reinkarnációt idéznénk elő.

Ha viszont sok fehér Fényhez jutunk, az életkedvünk visszatér, és tevékenyek leszünk.

Tegyük kezeinket a szívünhöz is, és próbáljuk meg érzékelni a belső állapotát. Színe a vörös Fény valamelyik árnyalata. Ezt lélegezzük be úgy, hogy közben belső látással képzeljük el, amint a szívünket feltölti erővel. Kilégzéskor a "háh" hangot leheljünk ki.

A szívünket az ellenséges érzület, a rossz szeretet, a gyűlölet, a kellő belátás hiánya és a türelmetlenség betegítheti meg. Ezek a vörös Fény hiányát okozzák. Pozitív érzelmeknél viszont (mint a barátság, helyes szeretet, megértés és türelem ) a szívünk vörös Fénnyel telített.

Kezünkkel tapintsuk ki egyedül a májunkat, ami jobboldalt a bordák alatt van, és próbáljuk meg érzékelni a belső állapotát. Színe a zöld Fény, amelyet az eddigiekhez hasonlóan lélegezzünk be, és közben belső látással képzeljük el, amint az a májunkat energiával átjárja. A kilégzés hangja az "s" és "sz" halk keveréke.

A gyakorlatot ugyanígy végezhetjük el a máj mellékszervével, az epével is.

Méregtelenítő szerveinkre az agresszió és az erős indulatok hatnak károsan, amelyek a zöld Fény hiányát okozzák. Ugyanakkor a harmonikus életvitel a zöld Fény telítettségével jár.

Veséinket a hátunknál lent tapintsuk ki, és próbáljuk meg érzékelni a belső állapotukat. Kiválasztószerveinket a kék színű Fény élteti és gyógyítja. A belégzést úgy végezzük el, hogy a kék Fény mindkét vesénket alaposan járja át. Kilégzéskor a "hu" hangot ejtjük ki úgy, mintha egy gyertyát gyengéden elfújnánk.

Veséinket a félelem, a stressz, a hajsza, és a hangzavar is károsítja, ami a kék Fény hiányát jelenti. Viszont a csend, a nyugalom, és az ellazulás hatása pozitív.

Lépünk a baloldali bordánk alatt található. A kezünket tegyük ide, és végezzük el a légzőgyakorlatot. Most sárga Fényt lélegezzünk be, a kilégzés hangja pedig a "hé". Vérképző szervünkre az aggódás, a problémák eltúlzása és az önsajnálat hat károsan, ezek elkerülése pedig a sárga Fény telítettségét idézi elő.

Az eddig ismertetett légzőgyakorlatoktól felfrissülünk és szabadoknak érezzük magunkat. Előfordulhat, hogy a belső látásunk eleinte csak néhány színt érzékel, ez a jelenség azonban rendszeres gyakorlással megszűnik.

Testünk gyógyítása csak tüneti kezelés, amelyek mögött mindig lelki problémák állnak. Ez még a véletlennek tűnő balesetekre is igaz! A negatív érzelmek károsak a szervezetre, attól függetlenül, hogy mi váltja ki azokat. Fogadjuk el, hogy mindenkinek vannak sebesülései, és mindenki megsértett már másokat, mindannyiunknak vannak hibái tehát. Ez ugyanis alapját képezi a megbocsátásnak és a visszanembántásnak, amelyek már önmagukban is betegségeket előzhetnek meg.

Újra lazuljunk ezért el, és vizsgáljuk meg, hogy melyik testrészünkben, és szervünkben lappang olyan rossz érzés, amelyekről eddig beszéltünk már ( pl. félelem, gyűlölet, elégedetlenség ) és ami békétlenséget okoz. Ezután a már ismert légzéstechnikával irányítsunk oda kellő mennyiségben gyógyító színű Fényt.

Belső látás vagy meditáció segítségével állapítsuk meg továbbá, hogy érzünk-e  valahol halálfélelmet, majd belégzéssel szüntessük meg azt is.

Az előbbiekben elmondtuk, hogy a testi betegség csupán okozat, amit lelki problémák idéznek elő, ezek oka viszont a hibás gondolkodásunkban van. Gondolkodás - átalakítással így a betegségeinktől megszabadulhatunk örökre, ami a földi leszületések végét jelenti! Ha azonban csak a tüneteket szüntetjük meg, az életről  vallott ismereteink viszont nem változnak, a testi és lelki problémák később más, súlyosabb formában térnek vissza, amibe bele is halhatunk. Jézusnak jó oka volt ezért azzal kezdeni az első nyilvános szereplését, hogy alakítsátok át a gondolkodásotokat! - ami Út a végső gyógyuláshoz és a boldog Élethez !  (A Bibliában ez úgy szerepel, hogy "térjetek meg!")

A betegségekről Anna Maria Egli elmondta még, hogy azok részben korábbi cselekedeteink következményei, tehát karmikusak, amelyek ilyen módon szállnak vissza ránk. Ugyanez igaz a gondolatainkra is, gondoljuk meg tehát, hogyan gondolkodunk, mert általában mi betegíthetjük meg önmagunkat!

Érdemes megjegyezni még, hogy a belső szabadságnak is kiemelt szerepe van az egészség fenntartásában. Ez  káros megkötözöttségeink felszámolását, az emberektől, pénztől, munkahelytől, stb. való minél nagyobb függetlenség megteremtését jelenti. Nem könnyű feladat ez, és csak úgy lehetséges, ha elhisszük, hogy az Isteni Szikrát önmagunkban hordozzuk és azt éltetjük, ami mindent megold. A törekvéseink ne kifelé irányuljanak tehát, mert a megoldás bennünk van.

Az itt elmondottak eléréséhez feltétlenül szükséges az elméleti tudás, és annak átültetése a gyakorlatba. Rendszeresen olvassuk ezért az Evangéliumokat, ezekből közvetítők nélkül, önállóan próbáljunk egyre mélyebb ismereteket szerezni. Nagyon fontos továbbá a kötetlen ima minden nap.

Spirituális érzékenységünk növeléséhez kiváló eszközök még a jóga, a meditáció, és az agykontroll.

Látogathatunk tanfolyamokat és előadásokat is, ne felejtsük el azonban, hogy a belső út követése elsősorban egyedüllétet és önállóságot jelent! Saját átalakulásunk hosszú folyamat, amelynek során a türelem és a kitartás komoly próbatételek. Furcsának tűnhet, de ennek ellenére az út végén arra jövünk rá, hogy a Szeretet Egyszerű. Erről beszél nagyon szépen Kalkuttai Teréz Anya is az "Egyszerű ösvényen" című könyvében, aki szerint a csend gyümölcse az ima, - az ima gyümölcse a hit, - a hit gyümölcse a szeretet, - a szeretet gyümölcse a szolgálat, - a szolgálat gyümölcse pedig a béke.

 

 

NP (1999)

Vissza az előző oldalra