Vissza az előző oldalra Főoldal

A Mennyek Országa Hangjának tanítása, részlet a Hang 41/4486 sz. leveléből:

"Nincs égi és földi boldogság! Sem a bódultság, sem pedig az az állapot, amikor valaki jól érzi magát nem azonos a boldogsággal. A boldogság egy olyan benső szabadság következménye, amelyet el sem tud képzelni az, aki még nem tapasztalta meg. Tehát el kell hinni azt, hogy van!
A benső szabadság ellentéte a különböző benső megkötözöttség. Azért mondom, hogy benső megkötözöttség, mert börtönben is lehet valaki bensőleg szabad! Ennek elfogadására mindenki és minden körülményben képes.
Az Én, a te Jézusod neve ennyit jelent: Isten a szabadító! Isten plusz egy fő mindig abszolút többség! Vagy első vagyok valaki életében, vagy nem is tudok hatékony módon jelen lenni ott, ahol nem lehetek abszolút első! Akkor vagyok abszolút első, ha nincs második, illetve ha Én mondom meg, hogy mi vagy ki következzék!
Tehát ahogy befogadsz Engem, Jézust, úgy oldódnak le rólad megkötözöttségeid. Ahogy oldódnak megkötözöttségeid, úgy válsz szabaddá. Ahogy szabaddá válsz, úgy éled meg azt a benső békét, amely a boldogságnak a másik neve!
Isten saját boldogságára teremtett minden szellemi lényt, tehát téged is! Ez azt is jelenti, hogy boldogságod kulcsa nem lehet más zsebében! E kulcs benned van! Benned, akiben boldogító módon vagyok jelen az Atyával és a Szentlélekkel. A kulcs nem valamilyen fizikális valóság, hanem egy olyan szellemi vállalkozás, amely által vállalod azt a gondolkodás-átalakítást, amelyre felhívtam figyelmeteket nyilvános működésem kezdetén (Márk 1,15)."

Tolmácsolta: Petróczi István

Vissza az előző oldalra Főoldal