Vissza az előző oldalra Főoldal

A Mennyek Országa Hangjának tanítása, részlet a Hang 6/460sz. leveléből:

"Tönkrement élet valójában nincsen. Van bukdácsoló élet, s ez a bukdácsolás lehet méreteiben katasztrofálisan nagy is, de sohasem lehet véglegesen tönkrement. Azért nem lehet, mert Én, aki minden élet FORRÁSA vagyok, nem vagyok kimeríthető, elzárható, lebénítható. Sohasem vagyok elérhetetlen. Ti örök újrakezdők vagytok, s ezt lehet naponta lemérhető, vagy nagyobb események láncolatában földarabolható módon felfogni.
Gyermekem! Életed értelme annyiban hordoz erkölcsi értéket, amennyiben arra hangol téged, hogy igyekezz tanítványommá lenni, és másokat tanítványommá tenni.
Tanítványommá azáltal lehetsz, ha sokat olvasod az evangéliumaimban föllelhető tanításomat. E tanítások lényege, hogy csak az a szeretet érdemli meg e nevet, mely képes megvalósítani e magatartást: csak azt tenni másnak, amit magadnak is akarsz, hogy mások tegyenek, s kerülni szóban, cselekedetben egyaránt mások felé azt, amit nem akarsz, hogy mások feléd megtegyenek. Mindaz, aki erre törekszik, az az Én tanítványom.
Tanítvánnyá tenni pedig annyit jelent, hogy azoknak figyelmét, akiket az előzőkben leirt szereteteddel már átöleltél, felhívod ugyanerre a boldogító, örök boldogságot biztosító magatartásra."

Tolmácsolta: Petróczi István

Vissza az előző oldalra Főoldal