Vissza az előző oldalra Főoldal

Részlet a HANG 5/405 sz. leveléből:


"Mint tudod, Én vagyok az ÚT. Mindaddig, amíg Hozzám méred magatartásodat, addig jó úton jársz még akkor is, ha ennek eredménye nem mondható kielégítőnek számodra. Ez azt jelenti, hogy e szó, ÚT, nem valami meghatározott életvitelt jelent, mely bizonyos eszmerendszer keretén belül kipontozható, hanem személyt jelent, Engem, akivel személyes kapcsolatban kell állnod állapotszerűen. Ez nem valami komplikált dolog.
Reggelenként, miután köszöntöttük egymást, együtt induljunk el életutadon. Hidd el, Én nem tágítok mellőled. Zavarni semmiképpen, segíteni mindenképpen foglak. Azok a gyermekeim, akiket ti keletieknek neveztek, most, hogy a szellemi fejlődésetek lehetővé tette a földi távolságok áthidalását, át tudják adni nektek azokat a módszereket, lelki, szellemi gyakorlatokat, melyek segíthetnek benneteket abban, hogy Velem szoros, személyes kapcsolatot alakítsatok ki. Én rendelkezésetekre állok, s számomra öröm, ha segítségemet kérik enyéim.
Ti röpimának nevezitek azokat a röpke fohászokat, melyekkel spontán, naponta gyakran, Hozzám tudjátok emelni szíveteket. Az ilyen röpimáknak sokkal nagyobb jelentőségük van, mint ti gondoljátok. A tér-idő dimenzió nagyon megköti a szellemvilág kezét. Van egy olyan terület, melyen nektek át kell haladnotok, hogy Én, vagy angyalaim kellő kapcsolatba tudjunk kerülni veletek.
Világosan meg kell mondanom, hogy míg valóban szabadnak vagytok teremtve, mivel ez a szeretni tudás feltétlen feltétele, ugyanakkor pedig, mivel e szabadságotokról gyakran lemondtatok, nagyon összekötözöttek vagytok, s alig van szabad tettetek.
Éppen e megkötözöttségetek teszi nagyon nehézzé innen a mi oldalunkról, hogy megfelelő segítséggel tudjunk mellétek állni. A helyzet az, hogy szabadságotokat senki sem vette el, de sokszor és sokféle módon szoktatok lemondani e szabadságról. Egyszerűen azért, mert rövidtávon kevesebb felelősséggel és kényelemmel jár a megkötözöttség, mint a szabadság tudata."

Tolmácsolta: Petróczi István

Vissza az előző oldalra Főoldal