Vissza az előző oldalra Főoldal

Részlet a HANG 2/145 sz. leveléből:


"Legtöbb Mária-tisztelő ahelyett, hogy örömet okozna Máriának, inkább szomorítja őt. Máriát úgy lehet szomorítani, ha nem Rá figyeltek, hanem azt akarjátok, hogy Ő figyeljen rátok.
Máriát azok szomorítják, akik nem is tudnák megmondani, hogy Mária mit kér tőlük, de arról akár órákig is tudnak beszélni, hogy ők mit kérnek Máriától.
Máriának nem feladata az, hogy helyettetek imádja Istent. Nem feladata az sem, hogy miattatok engesztelje Istent. Máriának az a feladata, hogy tanítgassa azokat, akik Reá figyelnek. Máriának az a feladata, hogy veletek együtt mondjon hálát Istennek mindenért.
Amit Neki kérnie kell, az elsősorban nem Isten felé hangzik el tehát, hanem felétek. Tőletek kell kérnie Neki, Isten által jóváhagyott módon azt, hogy taníthasson, buzdíthasson, bátorítson benneteket. Bizony ezt kérnie kell tőletek, mert ha ti ezt nem igényelitek, ha nem adtok Neki lehetőséget, hogy elmondhassa Jézus örömhírét számotokra, akkor a Hozzá intézett szavaitok nem tudnak lelkileg gazdagítani benneteket, hanem olyan pótcselekvéssé válnak, mely pótcselekvés pillanatnyilag ugyan meg tudja nyugtatni lelketeket, de nem hull áldásként vissza rátok. Vagyis, nem lesztek ezáltal boldogok, nem lesztek irigylésre méltó emberek. Márpedig az igazi Mária-tisztelőnek ezzé kell válnia."

Tolmácsolta: Petróczi István

Vissza az előző oldalra Főoldal