Vissza az előző oldalra Főoldal

Részlet a HANG 1/25 sz. leveléből:


"Bizony, mindenki csak irgalomból kerülhet a Mennyországba. Nem azért, mert neki irgalmaztak, hanem azért, mert ő volt irgalmas. Nagyon kell hangsúlyoznotok, hogy nem Tőlem kell félnetek, hanem elrontott önmagatoktól. Éppen az irgalom az, ami erre a legjobban rámutat.
Amit ti igazság rendjének mondotok, az valójában az irgalmatlanság rendje. Elmondtam és bemutattam, hogy egyetlen igazságot ismerek: szeressétek egymást, ahogy Én szeretlek titeket. Nem kisebb feladatot kívánok tőletek, mint azt, hogy itt a földön tegyétek elviselhetővé emberi élet számára a poklot. A pokolnak ez a nótája: kiharcoltam az igazamat. Akik köreitekben hatalomra jutnak, azok mind ezt fújják. Annak idején Pilátus volt annyira római, hogy lássa: ártatlan férfi áll előtte ítéletre, de volt annyira uralkodó, hogy csak igazságtalan tudjon lenni. Ez ma is így van.
Irgalmasságot akarok, mert Én is az vagyok, és magamra teremtettelek benneteket, és nem akkor nyugosztok meg, ha nektek valaki irgalmaz, hanem akkor, ha ti irgalmassá váltok. Egyszerűen nem érinti a lényeget az, hogy hozzátok irgalmas valaki, vagy sem.
Azt mondtam, a poklot kell elviselhetővé tennetek. Nincs a világon sem hely, sem állapot olyan, ahol jobban elítélték, és borzalmasabban kivégezték volna azt, aki magáról elmondhatta: Én vagyok az élet, - mint itt a földön.
Amikor Én kimondtam e szót, IGAZSÁG, nyilván csak erkölcsi magatartást címkéztem meg vele, mely az irgalom rendjének velejárója, és ami jogi keretekbe nem szorítható bele. Rám hivatkozva csak ilyen igazságról lehet beszélni. Csak ez az igazság azonos Velem, és azzal az ÉLETTEL, mely szintén Én vagyok.
Ennek az IGAZSÁGNAK a megnyilvánulása az a keveretlen viselkedés, melyből bárki ráismerhet minden konfliktus-helyzet megoldására: AMIT NEM AKARSZ, HOGY NEKED TEGYENEK, AZT NE TEDD MÁSNAK. AMIT AKARSZ, HOGY VELED TEGYENEK, AZT TEDD MÁSSAL. Ezt nem elég tudni. Erre törekedni kell. Ez nem pótolható semmiféle áldozat-bemutatással, s ez képes pótolni minden mást.

Tolmácsolta: Petróczi István

Vissza az előző oldalra Főoldal