Vissza az előző oldalra Főoldal

Részlet a HANG 33/3459 sz. leveléből:


"Aggályoskodásra hajló természeted mögött két olyan forrás van, amelyek mindegyike akadálya a benned lévő szeretet kibontakozásának. Az egyik forrás az, hogy nem hiszel eléggé Isten irgalmában. A másik az, hogy még mindig abban bízol, hogy többre vagy képes önerődből, mint amit megteszel, tehát hiúsági komplexusok gyötörnek.
A szeretetnek nem a gyűlölet az ellentéte, hanem a félelem. A szeretet olyan jelenlétem bennetek, amely jelenlét kibontakozása attól a bizalomtól függ, amely bizalom nem abban áll, hogy gondjaitokat Rám bízzátok, hanem abban, hogy magatokat bízzátok rám, gondjaitokkal együtt.
Neked már meg kell értened, hogy nem kész téglákat adok lelked építéséhez, hanem anyagot, erőt és képességet. Kapsz Tőlem, a te Jézusodtól anyagot, gondolatokat, és erőt, hogy a Lelkemtől kapott képességeiddel egyre szebbé formáld benső magadat az Én, a te Jézusod örömére.
Az a félelem, amelyet értelmetlennek élsz meg, s mégis elvontja értelmedet, azért árnyékolja le benned a szeretet fényét, mert többet foglalkozol magaddal, mint mással, másokkal, tehát olyan feladatokkal, amelyek előtted állnak. Tedd meg azt, amit meg kell tenned! Erre mindig képes vagy!
Nem érdekes a félelmed akkor, ha este elmondhatod Nekem: 'Uram, ma tőlem ennyi tellett!'
S itt jön be a második forrás. El kell fogadnod, hogy annyi tellett tőled, amennyi. El kell fogadnod, hogy Én, Jézus, igenis, a szándékod szerint fogadlak el, és nem tetteid szerint. Hidd el, lélektani képtelenség mindig jó szándékkal soha sem eleget tenni! Hidd el, nem igaz az, hogy nem elég a jó szándék! Csak a sátán világa duruzsolja fületekbe, hogy ne legyetek megelégedve jó szándékotokkal. Ne, mert ha megelégedtek, akkor bennetek megjelenik az ÉGI BÉKE A FÖLDÖN, amely az Általam, Jézus által elgondolt alkalmazkodásotok művészete, s szebb lesz nemcsak bennetek, de körülöttetek is az élet!"

Tolmácsolta: Petróczi István

Vissza az előző oldalra Főoldal